Günther Mårders nya uppdrag: ”Går tillbaka till finansbranschen”

Sveriges kanske mest sparsamme person Günther Mårder avslöjar nu delvis vad han ska göra härnäst efter att ha valt att hoppa av VD-stolen på Företagarna. "Det finns en färdig plan och det kommer att inbegripa investeringar. Så det blir att gå tillbaka till finansbranschen men det kommer vara mer i egen regi", säger han i podden Finansfokus.
Günther Mårder.
Günther Mårder, VD på Företagarna.

I mars blev det känt att Günther Mårder ska lämna VD-stolen på Företagarna efter att ha hållit den varm i åtta år. I samband med avgångsbeskedet skrev han på LinkedIn att det i framtiden ”kan bli entreprenörskap, ny ledarroll, börs-vd, investerare eller något helt annat.”

Nu avslöjar spargurun vad hans nästa karriärsdrag kommer att vara i podden Finansfokus.

”Det finns en färdig plan och det kommer att inbegripa investeringar. Så det blir att gå tillbaka till finansbranschen men det kommer vara mer i egen regi. Det kommer att involvera ett antal namnkunniga personer. Just nu sitter jag och gör ett antal kompletterande förvärv till min nuvarande portfölj av onoterade bolag och sedan hoppas jag övertid skapa någonting större av det här”, sade Günther Mårder.

Mer precist vad det kommer att handla om kommer att offentliggöras under hösten, enligt Mårder.

Günther Mårder kommer att efterträdas av Benjamin Dousa som tillträder VD-rollen på Företagarna senast vid årsskiftet.

Affärsvärlden gjorde nyligen en intervju med Benjamin Dousa. Där säger Dousa att han är nästan lika sparsam som sin föregångare och att han gillar investmentbolag. Du hittar hela intervjun med Dousa här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.