Hagströmer och Qviberg möts igen – är storägare i onoterat mjukvarubolag

Det gamla radarparet Sven Hagströmer och Mats Qviberg har dykt upp i samma ägarlista. Enligt Holdings är Hagströmer och Qvibergs investmentbolag Öresund storägare i mjukvarubolaget Påmind.
Hagströmer och Qviberg möts igen – är storägare i onoterat mjukvarubolag - hagströmer qviberg
Sven Hagströmer och MAts Qviberg är båda storägare i finansappbolaget Påmind. Foto: TT

Påmind är ett mjukvarubolag som utvecklar en app där användare kan samla sina hushållsavtal på en plattform. Bolaget grundades 2018 och har sitt säte i Stockholm.

Hur ser då ägarlistan ut? Mats Qvibergs investmentbolag Öresund är största ägare med 33% av aktierna, enligt Holdings. Nästa störste ägare är Vestums tidigare styrelseordförande Per Åhlgren med ett innehav på 11,9%. Även Mikael Nachemson, som tidigare arbetat både på Custos och HQ, äger 11,9% av bolaget. På fjärde plats på ägarlistan kommer Sven Hagströmer, som har 7,5% av aktierna.

Eftersom bolaget är onoterat är det svårt att få fram en värdering på bolaget. Påmind omnämns inte på Öresunds hemsida utan sorteras under ”onoterade värdepapper”. Enligt IBindex är onoterade bolagen värda drygt 384 miljoner kronor, och det bör tilläggas att även andra innehav kan finnas med i den posten.

Drev fondkommission ihop

Mats Qviberg och Sven Hagströmer har en lång historia ihop. 1990 bilade de Hagströmer & Qviberg Fondkommission, det som senare skulle komma att bli HQ Bank, investmentbolaget Öresund och Avanza. HQ Bank kollapsade 2010 efter att Ekobrottsmyndigheten inlett en förundersökning rörande grovt svindleri. Rättegångsprocessen blev lång och utdragen och Mats Qvibergs och Sven Hagströmers kompanjonskap tog slut. Mats Qviberg friades från misstankarna och Sven Hagströmer var aldrig misstänkt för något i det som kom att kallas HQ-härvan.

Texten har uppdaterats efter publicering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets