Han är spelmarknadernas republikanske favorit

Spelmarknaderna har numera senatorn Marco Rubio som favorit till att bli Republikanernas presidentkandidat.

Oddsen för honom har sjunkit till omkring 2,4-2,8 gånger pengarna från 4,5-6,0 gånger för en månad sedan, enligt Oddschecker.

Den tidigare Florida-guvernören Jeb Bush är således inte längre favorit. Oddsen på honom har ökat till runt mellan 4-7 gånger pengarna. Många spelbolag hade odds på ungefär 2,6-2,9 gånger pengarna för honom när SIX News för drygt en månad sedan gick igenom läget.

Jeb Bush anses inte ha gjort särskilt bra ifrån sig vid den TV-debatt som finanskanalen CNBC anordnade i onsdags.

Fastighetsmogulen och TV-stjärnan Donald Trump, som under hösten har lett i opinionsmätningarna men som på sistone har utmanats om förstaplatsen av den tidigare neurokirurgen Ben Carson, ger runt 4-5 gånger insatsen. Det är något högre än 3,5-4,5 gånger pengarna för drygt en månad sedan. Ben Carson ger omkring 7-9 gånger pengarna, vilket är lägre än de 9-13 han stod i för en månad sedan.

Därefter återfinns senatorn Ted Cruz med ganska spretiga odds mellan 8-19 gånger insatsen.

Den tidigare Hewlett Packard-chefen Carly Fiorina har odds på runt 11-21 gånger pengarna. Överlag har hennes odds stigit jämfört med de odds kring 8-11 hon hade efter att ha ansetts gjort bra i från sig i CNN-debatten i september.

Bland Demokraterna är oddsen för att den tidigare senatorn och utrikesministern Hillary Clinton tar hem nomineringen numera nere vid 1,10-1,15 gånger pengarna. Senatorn Bernie Sanders, som beskriver sig som demokratisk socialist, ger mellan 5-6,5 gånger pengarna. Hillary Clinton förefaller därmed ha stärkt sina chanser jämfört med i september. För en månad sedan stod Clinton i 1,33-1,44 medan Sanders stod 4,5-6.

USA:s vice-president Joe Biden meddelade nyligen att han inte kommer att ställa upp av familjeskäl. Han sågs som en möjlig utmanare till Clinton.

Partiernas primärval och liknande omröstningar i delstaterna kring kandidaterna hålls från februari och framåt. USA:s nästa presidentval hålls i november 2016. Landets 45:e president väntas sväras in i januari 2017.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder