Handelsbanken höjer sin rekommendation för sex fastighetsbolag

Handelsbanken höjer sin rekommendation för sex svenska fastighetsbolag, enligt en sektoranalys på torsdagen.
Rutger Arnhult
Castellums Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Fastighetssektorn har gått 21 procentenheter svagare än Stockholmsbörsen sedan slutet av november, sannolikt främst som en följd av stigande räntor i USA. Lägre aktiekurser och solida utsikter vad gäller rapporterna för det fjärde kvartalet innebär nya investeringsmöjligheter och banken tar därför tillfället i akt att uppgradera följande fyra aktier till köp, från tidigare behåll: Atrium Ljungberg, Castellum, Catena och Platzer. Handelsbanken höjer även rekommendationerna för Balder och Sagax till behåll, från tidigare sälj.

Detta betyder att Handelsbanken nu har rekommendationen köp på 47% av aktierna som banken bevakar i fastighetssektorn, medan behåll och sälj tillsammans står för 53%.

Kepler ser köpläge i tre fastighetsbolag

Riktkurserna är oförändrat 280 kronor för Sagax, oförändrat 150 kronor för Platzer, en höjning till 600 kronor (580) för Catena, höjning till 260 kronor (230) för Castellum, höjning till 570 kronor (470) för Balder samt en höjning till 220 kronor (210) för Atrium Ljungberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.