Handelsrekord hos Nordnet 

Nätmäklaren Nordnet slog under onsdagen nytt handelsrekord.
Nordnet
Foto: Janerik Henriksson/TT

För första gången gjorde privatspararna hos Nordnet över 500 000 affärer under en enskild handelsdag.

”Det är många samverkande faktorer som leder till den höga aktiviteten. Dels är det just nu ett allmänt högt intresse för sparande och investeringar, till följd av positiv börs och den remarkabla återhämtningen efter coronakraschen i mars förra året. Sen är det också rapportsäsong, och därmed ett konstant nyhetsflöde på bolagssidan. Ovanpå det har vi den spektakulära kampen mellan sparare och hedgefonder i bolag som Gamestop, AMC och Nokia som i flera fall drivit upp aktiekurserna i enskilda bolag med över 100 procent på en och samma dag”, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet, i ett pressmeddelande.

Det nya rekordet för en enskild handelsdag uppgår till 552 528 affärer. Det tidigare rekordet noterades den 9 november 2020 och låg på 441 983 affärer. Nordnet noterar i pressmeddelandet att det vid början av november rådde under en period stor osäkerhet om utgången i det amerikanska presidentvalet, vilket ökade på osäkerheten och volatiliteten på marknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets