Här är novembers kursraketer

Stockholmsbörsen backade i november, men vissa aktier gick mot strömmen. Här är månadens börsvinnare.

Det skandalomsusade Eltel toppar listan över novembers börsvinnare. Aktien rusade tio procent på en dag efter att bolaget i början av månaden redovisade ett positivt kvartalsresultat, istället för en mindre förlust som analytikerna hade väntat sig. Uppgången höll i sig och novembers kursuppgång landade slutligen på 23,7 procent

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatso studsade upp ordentligt efter att ha fått en stororder i USA. Även kvartalsrapporten, som innehöll en lägre förlust än väntat, mottogs väl av marknaden men gjorde analytikerkåren tveksam.

”Efter en utdragen torka i orderflödet har Sensys nu tagit in 100 miljoner kronor från ägarna lagom till nye vd:n Ivo Mönninks tillträde. Vändningen i orderflödet låter dock vänta på sig och vi ser risk för fortsatta förluster 2018”, stod det i en analys från Erik Penser tidigare i veckan.

Bland storbolagen räknas mediebolaget MTG till vinnarna. Bolaget höll en lyckad kapitalmarknadsdag under onsdagen och analytikerna gillade framförallt det ökade fokuset på den digitalt inriktade området MTGx. Aktien avancerade 6,5 procent under den sista handelsdagen i november.

”Det finns en chans för MTG att bli ett världsledande bolag inom streamad e-sport”, sa Carl Armfelt, som förvaltar Swedbank Robur Ny Teknik, till Affärsvärlden i november.

Electrolux-avknoppningen Dometic fick sig en rejäl skjuts efter ett annonserat förvärv av amerikanska Seastar Solutions. Aktien rusade med 7,1 procent under dagen efter offentliggörandet vilket innebar ett nytt rekord för Dometic-aktien. Flera analytiker bedömer att aktien ska fortsätta upp.

”Det finns mer att hämta i aktien. Aktien surfar på den växande friluftstrenden och ju mer den nya ledningen gör för att fjärma bolaget från rollen som fordonsunderleverantör, desto större är förutsättningarna att få fart på aktien”, skrev Affärsvärlden i en analys från förra veckan.

 

Månadens börsvinnare

Bolag Utveckling i november
Sensys Gatso

77,78%

Eltel

23,71%

Oncopeptides

20,38%

Nolato

18,85%

Actic

14,74%

Catena Media

14,19%

Lucara Diamond

12,59%

Softronic

12,11%

Avanza

11,61%

Nobina

11,61%

MTG A

11,49%

Opus

11,29%

SCA

10,68%

Momentum Group

10,31%

Dometic

9,73%

Scandic Hotels

9,57%

Beijer Ref

9,24%

Probi

9,24%

Ework

9,23%

MTG B

8,93%

Hemfosa

8,82%

Källa: Infront

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.