Alla analytiker ratar SAS – 100% säljråd

Få aktier har enbart säljråd från analytikerna. Men ingen aktie är mer ratad av analytikerkåren än SAS. I snitt tror de att den redan kursbombade flygjätten nästintill ska halveras, visar Affärsvärldens genomgång.
Alla analytiker ratar SAS – 100% säljråd - sas-affarsvarlden-700_binary_6876109.png

På Stockholmsbörsen finns det i dag åtta aktier som analytikerna bara har satt säljrekommendationer på, enligt data från Factset som Affärsvärlden har gått igenom. Bland dessa sticker statsägda flygjätten SAS ut, som har fått tre säljråd och analytikerna tror i snitt att kursen ska ned från 46 öre till 20 öre. Under de senaste tolv månaderna har aktien tappat omkring 40% och på tre år över 80%.

Miljardförlust under Q1

De ekonomiska kriserna har avlöst varandra i flygbolaget och nu under det första kvartalet redovisade SAS en brakförlust på 2,4 miljarder kronor.

Stigande räntor och kostandsinflation kommer sannolikt att påverka resebranschen fram över, påtalade VD Anko van der Werff i rapporten. Samtidigt meddelade man att nyemissionen på 9,5 miljarder kronor som var planerad till januari ska ske nu i mars. Det är en del av kostandsbesparingsprogrammet SAS Forward med målet att årligen spara 7,5 miljarder kronor.

Bolag Antal ratings Aktuell kurs Riktkurs (medelvärde)
SAS 3 0,46 0,20
Codemill 1 6,56 N/A
Eltel 1 9,52 5,57
Isofol Medical 1 0,59 0,77
Netmore Group 1 1,37 N/A
Oscar Properties 1 1,52 0,50
Sectra 1 145,64 110,00
Sotkamo Silver 1 0,61 0,27
Källa: Factset

Affärsvärlden listade under onsdagen alla aktier som har endast köpråd och följs av minst tre analytiker. Du hittar den artikeln här.

Vill du veta vilka aktier som är dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen? Det hittar du alltid på Afv:s sida Börsen idag. Och på sidan Aktierekar hittar du alltid de senaste köpråden, aktierekommendationerna och rikturserna för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets