Här är UBS favorit i den nordiska banksektorn

Swedbank är top pick hos schweiziska investmentbanken UBS som dock överlag ser en begränsad uppsida för den nordiska banksektorn i år.

Enligt UBS råder det försiktighet kring den nordiska banksektorn av tre skäl: inbromsande ekonomisk tillväxt, fortsatt konkurrenspress och en p/e-värdering nära det långsiktiga genomsnittet.

Swedbank är favoriten med en köprekommendation och en förväntad TSR-avkastning (total shareholder return), på 31 procent. Minst föredragna bank är Handelsbanken med en förväntad negativ TSR-avkastning på 2,9 procent i år.

Den genomsnittliga förväntade TSR-avkastningen för nordiska banker är på 10 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här