Här ökar Blecher innehavet

Juli blev en stark börsmånad och anledningen är sannolikt att allt för många förväntade sig en nedgång och sedan blev stressade in i marknaden när den uteblev. Det konstaterar Simon Blecher som förvaltar Carnegie Sverigefond i en kommentar på fondbolagets sajt.

“Någon annan förklaring till den starka perioden är svår att ge eftersom börsen trotsade en hel del dåliga nyheter i juli, från efterskalvet av Brexit (börsen står till och med högre än innan britterna oväntat sa nej(!)), till en misslyckad statskupp i Turkiet via ett rasande oljepris (notera att detta var en av anledningarna till att börserna rasade i januari)”, skriver Blecher.

Han pekar vidare på att de flesta bolagen håller sina marginaler och att rapporterna varit ganska bra och överraskat.

Fonden passade i slutet av juli på att öka innehavet i Investor på grund av att substansrabatten kommit upp på höga nivåer.

“Det är ganska förvånande att rabatten är så hög i ett lågränteläge och därtill innebär rabatten att utdelningen blir högre i Investor än i den underliggande portföljen”, menar Blecher.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här