Här stiger huspriserna med 65 kronor i timmen

Huspriserna i London stiger i genomsnitt med 5 pund, motsvarande ungefär 65 kronor, i timmen, enligt fastighetsexperter. Det skriver CNBC.

Det är fastighetskonsulten Surrenden Invest som under måndagen gick ut med uppgiften om hur mycket bostadspriserna stiger per dag, baserat på uppgifter från brittiska Land Registry.

Priserna i London har under ett år stigit med 9,6 procent till 499 997 pund, vilket är mer än det dubbla sett till snittpriserna i England och Wales, som kommer in på 186 553 pund.

Jonathan Stephens, vd vid Surrenden Invest, tror dock inte på en bubbla i London, utan att prisökningen är hållbar.

– London är en marknad som drivs så mycket av efterfrågan att den verkar nästan helt självständigt från resten av Storbritannien, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt siffror från Office for National Statistics väntas befolkningen i Storbritannien öka med 4,4 miljoner invånare under de kommande 10 åren, av vilka många kommer att söka sig till London.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets