Hausse i Japan

Indexen på de ledande asiatiska börserna steg under torsdagen efter att Federal Reserve beslutat att vidta ytterligare kvantitativa lättnader för att få fart på den amerikanska ekonomin.

Federal Reserve meddelade i samband med räntebeskedet på onsdagen att centralbanken kommer att köpa statsobligationer för 600 miljarder dollar fram till och med juni, i en takt av cirka 75 miljarder dollar per månad.

Förväntningar låg på nya köp för ”minst” 500 miljarder dollar.

Canon, som får 27 procent av sin försäljning i USA, ökade 3,3 procent.Sonysteg 0,8 procent ochToyota Motor klättrade 2,3 procent.

”Feds beslut kommer att ge stöd till värderingen av risktillgångar”, sade Tim Leung, förvaltare på IG Investment, till Bloomberg News.

Hynix Semiconductorsteg 5,5 procent på spekulation om att chippriserna ska stiga efter att tidningen Nikkei skrivit att konkurrenten Elpida Memory ska minska produktionen.

BHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade 2,6 procent efter att kanadensiska myndigheter blockerat budet om 39 miljarder dollar på Potash Corp of Saskatchewan.

Marknadstemperatur ca kl 07.30
=======================================

Nikkei 225 +2,2%

Topix Tokyo +1,6%

Hongkongs Hang Seng +1,3%

China Shanghai Composite +1,2%

China Shenzhen Composite +1,4%

Australiens S&P/ASX 200 Index +0,5%

Singapores STI +0,1%

Sydkoreas Kospi +0,3%

Taiwans Taiex +0,8%

Indiens BSE Sensex +1,7%

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets