Hedgefondmiljardären spår börsras om Warren blir president

Flera aktörer på Wall Street har, med ett år kvar till presidentvalet i USA, redan börjat attackera Demokraternas kandidat Elizabeth Warren.
Hedgefondmiljardären spår börsras om Warren blir president - elizabeth-warren-700_binary_6976797.jpg

Börsindexet S&P 500 kommer att falla runt 25 procent om Warren vinner valet 2020, hävdade miljardären och hedgefondförvaltaren Paul Tudor Jones vid en konferens i New York på måndagen, enligt Bloomberg News.

Paul Tudor Jones sällade sig därmed till en rad andra hedgefondförvaltare och stora investerare som Rob Citrone, Jeff Vinik och Leon Cooperman, i kritiken mot senatorn från Massachusetts. Ett av Elizabeth Warrens främsta vallöften är att införa en 2-procentig förmögenhetsskatt för amerikanska hushåll med en samlad förmögenhet på över 50 miljoner dollar, och en 3-procentig skatt på hushåll med förmögenheter på över 1 miljard dollar.

Bland Elizabeth Warrens övriga uppmärksammade utspel finns löftet ”Medicare åt alla”, nya regleringar för private equity-bolag samt tankar om att bromsa de största teknikbolagens makt, till exempel genom att stycka upp bolagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG