Hedgefondveteranen: Föga imponerande avkastning en lång tid framöver

Hedgefondmiljardären Leon Cooperman säger till CNBC att han tror på en låg avkastning framöver efter den starka utvecklingen på börsen.
Wall Street
Foto: Ted Shaffrey/TT

Efter börsraset i våras har återhämtningen varit urstark, påeldad av låga räntor och stimulanser. Detta oroar dock Leon Cooperman, som driver Omega Advisors, som menar att mycket kan ha tagits ut i förväg. Han varnar nu för låg avkastning från börsen en lång tid framöver. Det skriver Business Insider.

“Jag är obekväm just nu. Vem betalar för festen när den är över?”, säger han till CNBC.

Han påpekar att coronapandemin fortfarande slår mot ekonomin, och att skulderna i USA bara växer. Oron är att börsrallyt kommer att förlora momentum medan recessionen fortsätter.

“Det folk måste förstå är att Fed bedriver en nollräntepolitik inte för att ekonomin ser bra ut, utan att de bedriver en nollräntepolitik för att ekonomin ser dålig ut”, säger han.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG