Helomvänding om Tesla – har underskattat bolaget

Aktieanalytiker mer än fördubblar riktkursen för bolaget till 700 dollar från tidigare 339 och uppgraderar till sector perform, från tidigare underperform.
Helomvänding om Tesla – har underskattat bolaget - tesla-affarsvarlden-700_binary_6864191.png

RBC Capital Markets har länge varit skeptiska mot elbilstillverkaren Tesla. Nu har de vänt om och menar att de haft helt fel om bolaget. De mer än fördubblar riktkursen för bolaget till 700 dollar från tidigare 339 och uppgraderar till sector perform, från tidigare underperform.

Det framgår av en analys som Bloomberg tagit del av.

Aktieanalytikern Joseph Spak har ökat sina leveransestimat till 1,7 miljoner bilar år 2025. Tidigare estimat var 1,3 miljoner. Spak menade att det största misstaget var att underskatta Teslas förmåga att nyttja aktiekursen för att resa kapital och finansiera tillväxt och förvärv.

Bolaget har avkastat runt 1 200% under tiden som RBC haft en säljmotsvarig rekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco