Hemfosa i miljardaffär

I en strategisk bytesaffär med fastighetsbolaget Hemsö förvärvar Hemfosa Fastigheter 60 samhällsfastigheter på elva orter i Sverige till ett underliggande fastighetsvärde av närmare 3,3 miljarder kronor.

Samtidigt avyttrar Hemfosa en tomträtt i Huddinge till ett underliggande fastighetsvärde av drygt 1,1 miljarder kronor till Hemsö.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De förvärvade fastigheterna ligger till större delen i Stockholmsregionen, Härnösand, Sundsvall, Umeå, Karlskrona, Finspång, Malmö samt Eksjö och har ett underliggande fastighetsvärde om 3.266 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 275.000 kvadratmeter.

Hyresgästerna är till övervägande del kommunala verksamheter såsom äldreboenden, skolor och vårdinrättningar, men omfattar även Polismyndigheten och Domstolsverket. Uthyrningsgraden uppgår till 98 procent och den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten, beräknat från årsskiftet 2014/2015, uppgår till 9 år.

Som en del i avtalet avyttrar Hemfosa tomträtten Medicinaren 19 i Huddinge, med ett underliggande fastighetsvärde om 1.130 miljoner kronor, till Hemsö.

Förvärvet av fastighetsportföljen från Hemsö är villkorat av godkännande från Konkurrensverket. Tillträde beräknas ske före årsskiftet 2014/2015.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour