HMS Networks vill ta in 1,4 miljarder via riktad nyemission

Industrikommunikationsbolaget HMS Networks utreder förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission av aktier om 1,4 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
HMS Networks vill ta in 1,4 miljarder via riktad nyemission - HMS Networks
HMS Networks

Uppdraget har getts åt SEB.

Bolaget vill använda likviden för att återbetala brygglånefaciliteten om runt 120 miljoner dollar som var en del av finansieringen för att förvärva Red Lion Controls. Likviden ska också användas för att säkerställa en effektiv kapitalstruktur.

Latour har åtagit sig, och AMF Fonder har uttryckt sin avsikt, att investera i emissionen upp till ett belopp som motsvarar deras respektive ägarandelar. Latour och AMF Fonder representerar tillsammans 33,5 procent av aktierna och rösterna i HMS, skriver bolaget.

Teckningskursen och antalet aktier kommer fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Läs också:

HMS Networks: Motvind och kostnadsbeparingar

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.