Höjd risknivå för coronaviruset i Sverige

Folkhälsomyndigheten bedömer nu att risken är hög för att personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Hög innebär den näst högsta nivån på en femgradig skala.

Den nya bedömningen innebär att risknivån höjs. Risken för en allmän spridning i landet är dock låg, som innebär den näst lägsta nivån på skalan.

“Den nya bedömningen bygger på en analys av virusets spridning i världen, främst genom uppgifter från Världshälsoorganisationen WHO och den Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC. Indikationer talar för att det nu förekommer samhällsspridning i begränsad omfattning i framförallt Sydkorea, Iran och norra Italien. Samtidigt rapporterar WHO att ökningen av nya fall avtagit i Kina”, skriver Folkhälsomyndigheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.