Hollywood planerar att dra Telia Sonera inför domstol

De amerikanska filmbolagens organisation MPA har långt gångna planer på att dra Telia Sonera inför domstol.

Orsaken är att de vill att operatören ska tvingas blockera kända piratsajter, skriver IDG som gått igenom dokument som Wikileaks publicerat.

Sajterna som Hollywood vill ska blockeras är Swefilmer.com, Dreamfilm.se, Sweflix.com, Viooz och Primewire.

Informationen kommer från dokument publicerats efter att Sony Pictures drabbats av en omfattande hackerattack i höstas.

Redan i november lämnade ett antal svenska musik-, film- och tv-bolag in en stämning mot Bredbandsbolaget, som ägs av Telenor. De kräver att trafik till sajterna The Pirate Bay och Swefilmer ska blockeras. Det målet ska tas upp i Stockholms tingsrätt till hösten.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.