Hon blir ny VD för Nyfosa

Stina Lindh Hök tar över efter Jens Engwall som varit Nyfosas VD sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018.
Stina Lindh Hök. Foto: Nyfosa
Operativa chefen Stina Lindh Hök tar över rollen som vd i fastighetsbolaget Nyfosa, det uppger bolaget i ett pressmeddelande.
 Jens Engwall, som varit VD sedan avknoppningen från Hemfosa, kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget under en tvåårsperiod.

”Jag är nöjd över att vi på endast två års tid skapat det stabila och växande bolag som Nyfosa är idag. Stina har varit en motor i Nyfosas transaktionsverksamhet och jag är övertygad om att hon på ett utmärkt sätt kommer vidareutveckla bolaget och driva en fortsatt offensiv tillväxt”, kommenterar han.

Stina Lindh Hök är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har tidigare haft befattningar som projektledare för transaktioner inom Atrium Ljungberg respektive Leimdörfer samt som fastighetschef på Fabege. Hon var transaktionschef i Hemfosa från 2012 till 2018 och har varit operativ chef för Nyfosa sedan bolaget bildades.

”Jag är glad och stolt över förtroendet att leda och vidareutveckla Nyfosa. Vi har en spännande och lönsam resa bakom oss, nu blickar jag framåt med siktet inställt på fortsatt hög transaktionsaktivitet och på att skapa värde genom tillväxt och starka kassaflöden. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med det starka och dedikerade teamet på Nyfosa. Det finns massor kvar att göra”, säger Stina Lindh Hök i pressmeddelandet.

Stina Lindh Hök tillträder som VD den 26 oktober.