Hövding ansöker om notering på First North

Hövding och bolagets huvudägare har beslutat att genomföra en ägarspridning av Hövdings aktier. Styrelsen för Hövding har i samband med detta ansökt om listning av bolagets aktier på Nasdaq First North.

Hövding utvecklar, marknadsför och säljer ”Hövding”, en airbag för cyklister.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Första dag för handel med aktien beräknas till den 16 juni.

Erbjudandet riktar sig till allmänheten i Sverige och omfattar 3.333.333 nyemitterade aktier i Hövding. Vid full teckning av nyemitterade aktier tillförs bolaget 60 miljoner kronor före emissionskostnader.

Priset per aktie uppgår till 18 kronor. Emissionen är säkerställd genom teckningsförbindelser till 50 miljoner kronor av befintliga och nya aktieägare.

Anmälningsperioden pågår under perioden 26 maj – 9 juni.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.