Humana köper Team Olivia Norge för 341 miljoner

Vård- och omsorgsbolaget Humana har ingått avtal om att förvärva Team Olivia Norge för 341 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis.
Humana köper Team Olivia Norge för 341 miljoner - bank-slider
Foto: Team Olivia

Majoriteten av Team Olivia Norges verksamhet är inom individ- och familjeomsorg och assistansverksamhet. 2023 omsatte bolaget 913 miljoner svenska kronor med ett rapporterat rörelseresultat om 47 miljoner svenska kronor.

”Förvärvet förväntas bidra till en lägre operationell risk genom en mer diversifierad kundbas och bredare geografisk exponering”, skriver bolaget.

Affären finansieras delvis genom en apportemission om 4 miljoner aktier till säljarna.

Transaktionen medför att affärsområdet Norge förväntas representera 19 procent av Humanas årliga intäkter.

Tidigare under året fick Attendo klartecken att förvärva Team Olivias svenska omsorgsverksamhet.

Byggmästare AJA Holding äger 19,5 procent av Team Olivia. Därtill har Byggmästaren till Team Olivia ett utställt aktieägartillskott om cirka 72 miljoner kronor. Per den 31 december 2023 var Byggmästarens totala engagemang i Team Olivia värderat till 210 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco