Hushållens aktieförmögenhet fortsatte uppåt

Börsen steg till nya rekordnivåer under andra halvåret 2019 och den sammanlagda aktieförmögenheten ökade med 856 miljarder kronor till 8 233 miljarder kronor, det skriver SCB.

Under det andra halvåret 2019 ökade antalet noterade bolag med 12 stycken och sett till hela året ökade de till 25 stycken.

Hushållens aktieförmögenhet motsvarar 12 procent av den totala aktieförmögenheten och hushållssektorns ägande av aktier på svenska marknadsplatser ökade till 974 miljarder kronor från juni till december 2019.

Vid utgången av 2019 ägde män två tredjedelar av hushållens aktietillgångar och kvinnor en tredjedel. Den största skillnaden mellan män och kvinnor är i åldersgruppen 65-74 år, där männen äger nästan tre gånger så mycket som kvinnorna.

Aktieförmögenhet på svenska marknadsplatser (vä) och Affärsvärldens generalindex (hö), Mdkr och index

diagramOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här