ICA ökar omsättning och rörelseresultat i Q2

Dagligvarubolaget ICA redovisar ökande omsättning och resultat under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.
Ica
ICA. Foto: Pontus Lundahl / TT

”Global oro och osäkerhet fortsätter att prägla vår omvärld och det blir självklart stort fokus på den höga matprisinflationen som fortsätter att öka och i juli nådde hela 13,5%”, konstaterar vd Per Strömberg.

Omsättningen steg 6,7% till 34 578 miljoner kronor (32 401).

Ebitda-resultatet blev 3 438 miljoner kronor (2 836), med en ebitda-marginal på 9,9% (8,8).

Rörelseresultatet blev 1 988 miljoner kronor (1 466), med en rörelsemarginal på 5,7% (4,5).

Justerat rörelseresultat blev 1 531 miljoner kronor (1 446), med en justerad rörelsemarginal på 4,4% (4,5).

Resultatet efter skatt blev 1 768 miljoner kronor (1 139), en ökning med 55,2% mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 3 233 miljoner kronor (3 181).

”Vi befinner oss i ett tufft läge som inte ser ut att lätta under den närmaste tiden. Snarare har vi ännu inte sett de fulla effekterna av fortsatt pressade värdekedjor, räntehöjningar och en stigande inflation. Många är redan påverkade av det besvärliga läget och ingen kommer att förbli oberörd framöver, inte heller ICA Gruppen. Vi tar ett dubbelt samhällsansvar i detta utmanande läge. Genom en rad olika åtgärder kraftsamlar vi för den svenska maten och svensk livsmedelsproduktion, samtidigt som vi jobbar hårt för att kunderna ska få bästa prisvärde trots den ökade inflationen”, kommenterar vd Per Strömberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets