Icahns nya miljardinvestering

En investering har det blivit för miljardären Carl Icahn under det första kvartalet 2017 - det i Conduent.

Carl Icahn har investerat i Xerox-avknoppningen Conduent, vilket framgår av dokument som skickats till SEC. Det är aktivistinvesterarens enda nytillskott i portföljen under det första kvartalet 2017.

För runt 2,7 miljarder kronor har Icahn köpt sig en post om 19,8 miljoner aktier i Conduent.

LÄS MER: Soros dumpar Amazon – här investerar han iställetFinansmannen George Soros stuvar om i portföljen. Bland annat petar miljardären e-handelsgiganten Amazon.

Icahn ökade också exponeringen i bland annat Herbalife och Navistar. Herbalife har kritiserats av en annan investeraraktivist Bill Ackman, som valt att blanka kosttillskottsbolaget.

Samtidigt har Icahn gjort sig av med tre innehav under samma period, de två största är Allergan och Nuance.

Det enda bolaget som Icahn valt att minska i under perioden är PayPal.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.