Idogen rusar i premiärhandeln på Aktietorget

Idogens aktie börjar idag handlas på Aktietorget. Listningsemission av units blev rejält övertecknad och tecknades till 304 procent.

Bolaget tillfördes 17,1 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas till 1 miljon kronor. Idogen emitterar 2,5 miljoner aktier och 2,5 miljoner teckningsoptioner TO 1.

Teckningskursen var 6,85 kronor per unit, vilket motsvarar 6,85 kronor per aktie medan teckningsoptionerna erhölls vederlagsfritt. Aktien handlades klockan 09.30 till 8,15 kronor, vilket är en uppgång på 19 procent jämfört med teckningskursen. Bolaget har 9,79 miljoner aktier och börsvärdet är nu 80 miljoner kronor.

Idogen är ett forskningsbaserat bolag som utvecklar ett så kallat tolerogent vaccin, ett nytt behandlingskoncept mot anti-läkemedelsantikroppar, autoimmuna sjukdomar och transplantationsavstötning. Bolagets mål är att inleda studier i människa inom 12-18 månader.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets