Ikea vill in i Northvolt

Ikea är i slutförhandling med batteritillverkaren Northvolt om att bli en del av den senaste kapitalanskaffningsrundan.

Det uppgav en talesperson för Ikeas förvaltningsbolag Ingka Group till Reuters på onsdagen.

”Projektet är väldigt, väldigt intressant och helt i linje med de hållbarhetsinvesteringar vi gör inför framtiden”, sade Ingka Groups talesperson Daniela Rogosic till nyhetsbyrån.

Avtalen har duggat tätt kring Northvolt de senaste dagarna. På tisdagen offentliggjordes att Volkswagen valt svenska Northvolt inför bygget av en battericellsfabrik i Tyskland efter att fordonskoncernens svenska lastbilstillverkare Scania bekräftat ett liknande avtal på måndagen.

Första expansionssteget för Northvolt har varit byggnationen av en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjoncellsbatterier för elbilar och lagring av energi. Inför detta har Northvolt tagit in cirka 1,6 miljarder euro från bland annat ABB, Siemens och enligt obekräftade uppgifter har också investmentbolaget Kinnevik övervägt en investering i batteribolaget.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.