IMF spår global tillväxt om 2,4 procent i år

Världsekonomin kommer att förbli "motståndskraftig" i år efter ett starkare än förväntat 2023, enligt Internationella valutafonden (IMF).
IMF spår global tillväxt om 2,4 procent i år - Morocco IMF Annual Meetings
En säkerhetsvakt står post under IMF och Världsbankens möte i Marrakesh, Marocko, förra året. Foto: AP Photo/Mosa'ab Elshamy

IMF betonar också att det kommer att krävas arbete för att trycka upp den globala tillväxten till över 3 procent i det medellånga perspektivet.

IMF:s talesperson Julie Kozack uppgav vid en pressträff att världsekonomin verkar vara på väg mot en ”mjuklandning” med avtagande inflation och arbetsmarknader som är motståndskraftiga. Samtidigt kan låginkomstländer fortfarande hamna ännu längre efter.

IMF spår att att världsekonomin i år bromsar in för tredje året i rad och tillväxten väntas landa på 2,4 procent. Det innebär också att målen för fattigdomsbekämpning är i fara.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets