Indonesien förbjuder nickel-export – priset lyfter

Indonesiens regering förbjuder med omedelbar verkan nickelproducenter att sälja utanför landets gränser, enligt ett uttalande från Bahlil Lahadalia, ordförande i Indonesiens investeringsråd. Nickelpriset hämtade kraft från beskedet och vände till en liten ökning för dagen.

Indonesien bekräftade i augusti att exporten av nickelmalm skulle begränsas från och med december 2019, vilket i sin tur var ett tidigareläggande med två år jämfört föregående besked.

Nickel handlades vid 11.40-tiden på måndagen till cirka 16.900 dollar per ton, en uppgång med runt 0,5 procent för dagen. Sedan årsskiftet har priset stigit över runt 60 procent, medan flertalet övriga basmetaller backat med ensiffriga procenttal.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här