Inför höstens M&A-affärer: ”Gradvis återhämtning”

Under första halvåret 2023 var antalet nordiska M&A-transaktioner ned med runt 50% jämfört med ifjol. Trots det ser rådgivarna flera ljusglimtar på horisonten. "Vi tror på en gradvis återhämtning under hösten.", säger Lars Ingemarsson, chef för Citis nordiska investmentbank, till Affärsvärlden.
Inför höstens M&A-affärer: ”Gradvis återhämtning” - M&A rådgiv 2023
Från vänster: Johan Rosenberg, M&A-chef på PwC Sverige, Michael Menzel, M&A-chef Norden på JP Morgan, Erik Laestadius, M&A-chef Carnegie och Lars Ingemarsson, M&A-chef på Citi. Foto: Pressbild och Sven Lindwall/Bildbyrån

Michael Menzel, chef för nordiska M&A och corporate finance-verksamheten på JP Morgan: ”En hel del affärer ligger i planerings- eller exekveringsstadie. Både försäljning från till exempel private equity men också en hel del publika affärer planeras. Finansieringsmöjligheterna ser bra ut igen och även om ränteläget ligger på en högre nivå så ser man det som ”new normal” och planerar därefter. Vi tror att 2023 kommer till viss mån bli en spegelbild av 2022 med en svagare start och starkare slut. Hur mycket starkare återstår att se.”

Johan Rosenberg, M&A-chef på PwC Sverige: ”Det ser generellt sett bra ut. Tittar jag på bredden i vår egen orderbok och kvaliteten på bolagen så ser det väldigt bra ut. Vi har inga byggbolag utan det är mer bolag med återkommande intäkter eller business to business, där finns stort intresse.”

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets