Inget handelsavtal mellan EU och Storbritannien

Det blir inget handelsavtal mellan EU och Storbritannien i år eftersom deadline för EU-parlamentet att godkänna avtalet löpt ut vid midnatt.
Inget handelsavtal mellan EU och Storbritannien - brexit-900
Foto: Alastair Grant/TT
Även om parterna börjat närma sig i förhandlingarna återstår stora åsiktsskillnader, sade regeringskällor till Reuters, återger SVT.

Det uppgavs att samtalen är mycket svåra och att den stora knäckfrågan är fisket. Britterna pushar på för att ta tillbaka kontrollen över egna fiskevatten medan EU vill se kvoter.

Storbritannien är formellt inte medlem i EU sedan 31 januari men lyder under unionen fram tills årsslutet. Parterna förhandlar om ett nytt handelsavtal men om det uteblir så kommer Storbritannien efter årsskiftet att handla med EU under Världshandelsorganisationen WTO:s regler vilket innebär nya tullar och kvoter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience