Insiders i Spacex säljer aktier

Elon Musks rymdbolag Spacex erbjuder att sälja aktier till en värdering av cirka 140 miljarder dollar, enligt uppgifter till Bloomberg News.
Insiders i Spacex säljer aktier - Germany Musk
SpaceX ägare Elon Musk. Foto: Britta Pedersen/Pool via AP

Aktierna, som innehas av insiders, går att köpa för 77 dollar styck. Priset fastställdes efter samtal med investerare under de senaste veckorna.

Det är oklart om Spacex kommer att försöka ta in nytt kapital till värderingen av 140 miljarder dollar, enligt källor. Priset överstiger hur som helst den senaste kända värderingen av Spacex på 127 miljarder dollar från i juli, enligt dataleverantören Pitchbook.

Spacex har inte hört av sig tillbaka för en kommentar.

Spacex dominerar kommersiell rymdfart. Bolaget transporterar last åt privata aktörer, samt flyger astronauter till rymdstationen ISS åt Nasa. Därutöver jobbar man på Starlink, en konstellation av småsatelliter för att erbjuda bredband världen över.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets