Insight lägger bud på Signup med 39% premie

Insight Partners lägger ett rekommenderar kontantbud på mjukvarubolaget Signup Software om 104 kronor per aktie. Det totala budvärdet är knappt 2,4 miljarder kronor.
Insight lägger bud på Signup med 39% premie - Olof-Hedin-1536×1024
Olof-Hedin är VD SignUp Software.

Budkursen innebär en premie på drygt 39% mot fredagens senaste betalkurs om 74,60 kronor.

Signups oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt Signups aktieägare att acceptera budet.

Signform International och Standout Capital I, som tillsammans äger 16 440 000 aktier, vilket representerar totalt cirka 72,37 procent av det totala antalet aktier och röster i Signup, har åtagit sig att oåterkalleligen acceptera budet.

Budet är villkorat av bland annat att det accepteras i sådan utsträckning att budgivaren blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Signup.

Acceptperioden för buderbjudandet förväntas i sådant fall inledas den 19 april och avslutas den 10 maj 2023. Utbetalning av likvid beräknas ske omkring den 16 maj.

Insight är en global mjukvaruinvesterare med över 75 miljarder USD i förvaltade tillgångar.

Signup noterades på First North i november 2021 till teckningskursen 80 kronor. Aktien har sedan handlats mellan 71 och 113,76 kronor.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.