Intrumstudie visar förbättrade utsikter för europeiska företag

Kredithanteringsbolaget Intrum visar genom en studie att utsikterna för europeiska företag ser ljusa ut och att det finns en hunger efter tillväxt.
Intrumstudie visar förbättrade utsikter för europeiska företag - morka-moln-tyskland-900
Foto: Markus Schreiber/TT
I studien beskrivs hälften av företagen vara tacksamma för att ha överlevt 2020 trots att verkligheten inte blev så dyster som förväntat. Det är kopplat till statliga stöd, digitala affärsmodeller och robusta kredithanteringsmetoder.

Många företag är emellertid fortfarande under press och är nu hungriga efter en ny tillväxtfas. Trots att pandemin orsakat omfattande ekonomisk turbulens, visar Intrums studie att 45 procent av företagsledarna idag är mer positiva till tillväxt än de har varit på många år och att de nu tar stora strategiska initiativ. Studien visar också bland små och medelstora företag att 39 procent uppger att de har påskyndat digitaliseringen av sina företag på grund av covid-19.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG