Investor nobbar fortsatt Traton

En lägre prislapp på Traton gör inte Investor mer intresserat av lastbilskoncernen Traton.

Investor har tidigare varit huvudägare i Scania, som nu kan vara på väg till aktiemarknaden som en del av Traton. Enligt Reuters kan en notering offentliggöras redan nästa vecka och då med en mindre del ,10-15 procent av bolaget, och en lägre värdering, cirka 160 miljarder, än tidigare.

Investors vd Johan Forssell uppgav vid förra planerande noteringen att Investor inte var intresserat av Traton. ”Vår strategi är att som huvudägare vara med och utveckla bolagen genom aktivt styrelsearbete. Traton ha redan en industriell ägare som är huvudägare och det passar inte in i vår affärsmodell”, sade han då till Dagens Industri.

De nya förutsättningarna tycks inte ha ökat Investor aptit.

– Samma hållning gäller nu som då, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationschef på Investor till Affärsvärlden.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här