Inziles VD lämnar

Elfordonsbolaget Inziles VD Daniel Wedberg lämnar bolaget, enligt ett pressmeddelande.
Inzile
Foto: Inzile
Avhoppet kommer efter att fyra ledamöter lämnat Inzile i förra veckan på grund av meningsskiljaktigheter över strategiska frågor.

Huvudägare och styrelseordförande Ragnar Åhgren kommenterar vd-avhoppet med att säga att Inzile ”har gått in i en ny fas för att internationalisera bolaget och kommer därmed behöva en vd med en annan kompetens och erfarenhet”. Han säger vidare att bolaget framöver ska utveckla nya typer av fordon med större mjukvaru- och tjänsteinnehåll för att möta de nya behoven på den globala marknaden.

”Det ställer krav på ett annat ledarskap och en förståelse för denna typ av affärer”, säger Ragnar Åhgren.

Inzile kommer omgående att påbörja sökandet efter en ny VD. Under tiden kliver Inziles kommersiella chef och son till Ragnar Åhgren, Klas Åhgren, in som ny tillförordnad VD.

I pressmeddelandet uppges det också att bolaget tänker sammankalla en extra bolagsstämma för att välja nya styrelseledamöter och fatta beslut om förvärv av 80% av aktierna i QEV Tech Holdings.

Inzile var en av de stora vinnarna i fjol med en uppgång på drygt 330%. I år har utvecklingen varit betydligt mer motig och aktien är ned drygt 70%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets