IPO-guiden hissar två flaggor inför Learning to Sleeps notering

Affärsvärldens IPO-guide har granskat Learning to Sleep inför noteringen på First North och hittat två flaggor.
Learning to Sleep IPO
Genrebild Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT /& AFV
Learning to Sleep
Lista First North
Storleksklass Mikrobolag
Börsvärde efter noteringen 61 Mkr
Sista teckningsdag 2022-01-25

Den tredje februari noteras Learning to Sleep på First North. Inför noteringen har Affärsvärldens IPO-guide granskat bolaget och hittat två flaggor, en för hög emissionskostnad och en för säljsugen storägare i förhoppningsbolag.

Vad gäller flaggan för hög emissionskostnad är tolkningen för ett IPO-bolag med höga emissionskostnader att bolaget antingen är i penningknipa, att det varit oordning i bolaget och/eller att priset på aktien är fel. Affärsvärlden hissar varningsflagg för alla bolag som är i sämsta fjärdedelen i sin storleksklass. Learning to Sleep betalar cirka 2 Mkr i emissionskostnader, motsvarande 15,3% av erbjudandet.

När det kommer till flaggan för säljsugen storägare i förhoppningsbolag har styrelse och ledning i Learning to Sleep visserligen lock up på sina innehav i 12 månader. Men storägare som Polynom Investment och Arastoupour & Persson Investment verkar inte ha någon lock up alls och Wikow Ventures lock up på 6 månader är relativt kort.

IPO-guiden noterar även, under flaggan cv med plumpar, att en styrelseledamot har varit styrelseordförande i Bestin Prepackaged Service Software som gick i konkurs 2020. Dock uppfattas inte konkursen som ”elakartad”. IPO-guiden brukar avstå från att dela ut en flagga i fall som dessa och så gör vi även i detta fall.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SIDAN FÖR LEARNING TO SLEEP PÅ IPO-GUIDEN

FLAGGOR ENLIGT AFFÄRSVÄRLDENS IPO-GUIDE

En av IPO-guidens främsta nyttor är att belysa små och stora ”flaggor” avseende erbjudandet och själva noteringen. Flaggorna gäller även börsfäighet men handlar INTE om bolagets verksamhet per se eller värderingen på aktien. De allra flesta noteringar får någon eller några flaggor.

Sista teckningsdag är tisdag den 25 januari och teckningskursen uppgår till 5,90 kronor (3 TO per 2 aktier).

Bolag Status Lista Sista teckningsdag Första handelsdag Affärsvärldens analys
HODL Spac Inväntar notering Spotlight 2022-01-13 2022-01-21 Lär här
Learning to Sleep Teckningstid pågår First North 2022-01-25 2022-02-03
Newbury Pharmaceuticals Teckningstid pågår First North 2022-01-25 2022-02-04
Hubbster Teckningstid pågår NGM SME 2022-01-28 2022-02-11

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.