Learning 2 Sleep ansöker om konkurs – VD: ”Fanns ingen annan utväg”

Digitala specialistvårdgivaren Learning 2 Sleep ansöker om konkurs för bolaget och sitt dotterbolag Bonzun Evolve, enligt ett pressmeddelande.
Learning 2 Sleep ansöker om konkurs – VD: ”Fanns ingen annan utväg” - learning to sleep

Beslutet kommer efter att bolaget under en längre tid kämpat med bristande likviditet och minskande intäkter.

”Vi har verkligen gjort allt i vår makt för att rädda verksamheten men nu gick det inte längre. Efter att Region Stockholm sänkt ersättningen för våra tjänster försökte vi anpassa verksamheten efter det i kombination med att vi breddade verksamheten i och med köpet av Bonzun Evolve. Tyvärr levde inte den verksamheten upp till förväntningarna och när nu våra huvudägare inte hade möjlighet att finansiera bolaget, så fanns ingen annan utväg”, säger tillförordnade VD Micael Gustafsson.

Gustafsson tillägger att man försökt få till en rekonstruktion för att kunna genomföra ett omvänt förvärv, men att man dessvärre inte kunnat säkra startkapitalet som krävs för en sådan rekonstruktion.

”Det är otroligt tråkigt för alla och i det långa loppet för vården i Sverige som tyvärr nu kastar bort en av världens bästa behandlingar av allvarliga sömnproblem”, säger Gustafsson.

Learning 2 Sleep är noterat på First North. Aktien är ner drygt 94 procent under det senaste året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets