Jefferies: Gamingbolag fortsatt attraktiva

Jefferies bedömer att spelbolagens värderingar har nått nivåer som inte ens en nedstängning kan rättfärdiga.
Jefferies: Gamingbolag fortsatt attraktiva - mobil-700_binary_6951882.jpg
Med det sagt är man ändå fortsatt positiva till sektorn på lång sikt tack vare att coronapandemin fortsätter erbjuder uppsida, enligt en analys. Det rapporterar Bloomberg News.

För att man ska haka på spelbolagen vill investmentbanken emellertid först se tecken på ökad försäljning och fler prenumerationer och livespelare.

Att rotera över till mer cykliska eller värdeaktier är inte att föredra om det uppstår en andra coronavåg eller större recession. Då framstår snarare spelbolagen som en safe haven, säker hamn.

Jefferies fortsätter övervikta sektorn men uppger att man är ”inte köpare till varje pris” och ställer sig frågan om inte uppsidan för vinsterna redan är inprisad.

I analysen väljer Jefferies också att nedgradera svenska Paradox till behåll från köp på grund av hög värdering och en lugnare period 2022 efter stora spelsläpp i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.