Laddar

Johan Forssell avgår som VD för Investor 2024

Investmentbolaget Investors VD Johan Forssell lämnar VD-posten i maj 2024.
Johan Forssell avgår som VD för Investor 2024 - WEB_INRIKES
Investors VD Johan Forssell. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Johan Forssell har meddelat styrelsen att han efter nära 30 år på Investor, varav de senaste snart nio åren som VD och koncernchef, vill övergå i en friare roll med fokus på styrelsearbete i industriella bolag. Det innebär att Johan Forssell lämnar Investor och dess styrelse i samband med årsstämman den 7 maj 2024.

I sin nya roll kommer Johan Forssell att, genom ett konsultavtal, knytas till Investor som industriell rådgivare med särskilt fokus på industribolag. Han kommer att arbeta med styrelseuppdrag och även samarbeta med Investors business team i enlighet med Investors ägarmodell.

Investors styrelse kommer nu inleda rekryteringsprocessen att hitta en ny  VD.

Johan Forssell är idag verksam som styrelseledamot i Atlas Copco, Epiroc, Wärtsilä och EQT. Han kommer framöver också att knytas till Wallenberg Investments som industriell rådgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.