Johan Malmquist: Så länge kan problemet fortgå

(UPPDATERAD) Getinge har ännu inte avklarat ärendet relaterat till varningsbrevet från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA avseende bolagets produktionsenhet i Wayne, vilket Getinges vd Johan Malmquist uppger inte är tillfredsställande.

Det säger han under dagens telefonkonferens.

Getinge upplever en ökad osäkerhet kring verksamheten relaterat till diskussionerna med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

”Det här kan pågå i månader”, säger Getinges vd Johan Malmquist under dagens telefonkonferens. Däremot bedömer han inte att problemen kommer att bestå så länge som ett år.

Dialogen med och granskningen av den amerikanska läkemedelsmyndigheten avser Getinges affärsområde Medical Systems. De andra affärsområdena Infection Control och Extended Care har klarat sig med mindre eller inga anmärkningar.

Det säger Getinges vd Johan Malmquist under dagens telefonkonferens.

Getinge hade under den inställda kapitalmarknadsdagen bland annat avsett att behandla hur bolagets lönsamhet skulle utvecklas under de kommande fem till sex åren.

Diskussionerna med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, kring produktionsenheterna i Wayne och New Hampshire uppges dock medföra en ökad osäkerhet och kan komma ge en kortsiktig påverkan, meddelade Malmquist vidare.

Han kan heller inte utesluta att den pågående FDA-processen kring Medical Systems och enheterna i Wayne och New Hampshire kommer att ge medicinteknikbolaget produktionsstörningar.

”Vi vill självklart minimera eller eliminera den risken”, säger han.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.