Jon Sintorn blir ny vd för Nobia

Köksbolaget Nobias vd sedan nio år tillbaka, Morten Falkenberg, lämnar sitt uppdrag för att i stället bli industriell rådgivare för Nobias största ägare Nordstjernan.

Jon Sintorn, som närmast kommer från posten som vd i Permobil, blir ny vd i Nobia från och med den 1 september 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Jag ser stora möjligheter att tillsammans med medarbetarna utveckla bolaget genom nya vägar till marknaden och fortsatt förbättrad produktionsstruktur, samt inte minst genom att ta vara på de många nya möjligheter som digitaliseringen medför”, säger Jon Sintorn i en skriftlig kommentar.

Jon Sintorn har träffat överenskommelse med Nordstjernan om att köpa 1,5 miljoner köpoptioner till ett marknadspris omkring 7 miljoner kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här