Laddar

JP Morgan tittar på förvärv av kreditbolag

Amerikanska storbanken JP Morgan är ute efter att köpa ett privat kreditbolag till sin kapitalförvaltning, enligt uppgifter till Bloomberg News.
JP Morgan tittar på förvärv av kreditbolag - JP Morgan Chase
Foto: Mark Lennihan / AP

Företaget uppges bland annat ha hållit samtal om att förvärva Monroe Capital men parterna valde i slutändan att inte gå vidare i diskussionerna, enligt Bloomberg.

JPM:s intresse för området kommer sedan det exploderat i storlek under de senaste åren till att vara värt 1,7 biljoner dollar. Förvaltare som Ares Management och Apollo Global har tagit sig en del av kakan, och nu siktar även JPM:s investmentbank på att göra det efter att ha åsidosatt över 10 miljarder dollar för direkt utlåning. Banken håller också jobba på att inrätta partnerskap med kapitalförvaltare för att ge sig in i privata kreditavtal, har nyhetsbyrån tidigare rapporterat.

Talespersoner för både JPM och Monroe har avböjt att kommentera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.