Julian Read ny VD för Doro

Telekommunikationsbolaget Doros styrelse har utsett Julian Read till ny vd från den 15 juni.
Doro analys
Doro säljer mobiltelefoner anpassade för seniorer.

Nuvarande VD Jörgen Nilsson kommer fortsätta i sin nuvarande roll till den 15 juni och kommer att stå till företagets förfogande under en övergångsperiod. Julian Read är för närvarande VD för First North-listade Simris Group och har tidigare varit chef för Nordenverksamheten hos Dyson.

”Styrelsen ser fram emot att Julian Read fortsätter företagets framgångar som ny vd. Julian har en högst relevant bakgrund som bland annat Managing Director Nordics för Dyson under 2017-2022. Julians varumärkesbyggande och marknadsutvecklingsinitiativ för Byredo och Omega Pharma är också relevanta och kommer hjälpa honom att skapa värde för alla Doros intressenter”, säger Doros styrelseordförande Henri Österlund.

Doro har ett börsvärde på drygt 600 miljoner kronor och aktien är hittills i år upp 13%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets