Jyske Bank lyfter efter höjd resultatprognos

Danska Jyske Bank höjer sin resultatprognos för helåret 2019 och räknar nu med att resultatet efter skatt blir 2,4 miljarder danska kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den tidigare prognosen var ett resultat på cirka 2 miljarder danska kronor.

Analytikernas snittestimat låg, enligt Infront Datas sammanställning från i början av december, på ett nettoresultat på 1,95 miljarder danska kronor.

Banken anger vidare att resultatet före skatt för det fjärde kvartalet blev strax över 1,2 miljarder danska kronor. Därmed räknar Jyske Bank nu med att resultatet före skatt för helåret 2019 hamnar strax under 3,1 miljarder danska kronor.

Här låg förväntningarna på 2,47 miljarder danska kronor för helåret, enligt Infront Data.

Jyske Bank steg cirka 6 procent i torsdagens öppningshandel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.