K Öhlin Holding återkallar bud på myFC

K Öhlin Holding återkallar sitt rekommenderade kontanterbjudande på mikrobränslebolaget myFC, enligt ett pressmeddelande.
K Öhlin Holding återkallar bud på myFC - dator-penna-1600
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT
Bakgrunden är att erbjudandet inte blev accepterat i tillräcklig grad för att kunna genomföras. Acceptansen var 31% av antalet aktier och röster medan budet var villkorat att K Öhlin Holding skulle bli ägare till mer än 90% av aktierna i myFC efter full utspädning. Eftersom detta villkor inte blev uppfyllt väljer K Öhlin Holding att återkalla budet och inte förlänga acceptfristen. Värt att anmärka är att K Öhlins bud hade en negativ premie när det lades.

K Öhlins beslut innebär också att de aktier som lämnats in i erbjudandet inte kommer att förvärvas av bolaget, utan kvarstå i respektive innehavares ägo.

K Öhlin Holding äger sedan tidigare 18% av aktierna och rösterna i myFC. Därutöver sitter Kenth Öhlin på 3% av aktierna och rösterna privat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.