Kakao Games rusade 30 procent under första handelsdagen

Sydkoreanska Kakao Games, en enhet inom internetgruppen Kakao, rusade med 30 procent under sin börsdebut på torsdagen. Det skriver Nikkei Asian Review.
Kakao Games rusade 30 procent under första handelsdagen -
Foto: Lee Jin-man
Uppgången motsvarade den maxnivå som en aktie får stiga under en handelsdag.

Intresset har varit enormt för listningen som blev övertecknad hela 1 524 gånger. Investerarna bedömer att Kakao Games förväntas komma att fortsätta växa snabbt under coronapandemin. Intäkterna var nio procent högre under andra kvartalet från att folk tvingades stanna hemma och tillbringade en del av vardagen med att spela.

Största aktieägare i Kakao Games är Kakao med nästan 59 procent. Därefter följer sydkoreanska spelutvecklaren Netmarble och Aceville, dotterbolag till kinesiska Tencent, med 5,6 procent vardera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco