Kakaoterminer faller på regn i Västafrika

Kakaoterminerna faller under måndagen som en effekt av att regn i Västafrika ger bättre utsikter för skörden under mitten av säsongen.
Kakaoterminer faller på regn i Västafrika - Kakaoplantage
Kakaoplantage i Anapu, Brazilien. AP Photo/Paulo Santos

Samtidigt fortsätter hedgefonder att minska sina nettolånga positioner, enligt Bloomberg News.

Det mest aktiva kontraktet har handlats ned som mest 7% till 9 850 dollar per ton i New York. Det ökar därmed på fredagens nedgång. Kakaoterminer i New York handlades ned 5,8 procent och 7,3 procent i London.

Hedgefonder kapade sina nettolånga positioner till den lägsta nivån på över ett år under veckan som slutade den 23 april, enligt data från Commodity Futures Trading Commissions.

”Ett skifte mot våtare väder över västafrikanska växande områden bör ge en viss fördel för regionens kommande produktion”, skrev analytiker på Hightower i en rapport.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.