Källor: Icahn går in i Occidental Petroleum – kan ryka ihop med Buffett

Aktivisten Carl Icahn har köpt en mindre post i Occidental Petroleum som befinner sig i en budstrid om Anadarko Petroleum. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Enligt uppgift går det inte att veta om Icahn tänker kräva ändringar inom Occidental. Däremot uppges han vilja se att Occidentals bud på Anadarko går upp för en ägaromröstning om affären går igenom, sade källor.

Occidental erbjuder 76 dollar per aktie för Anadarko. Det överstiger Chevrons bud på 65 dollar som Anadarko accepterade för två veckor sedan.

Icahns intåg i Occidental kan även se honom ryka ihop med finanslegendaren Warren Buffett. Hans bolag, Berkshire Hathaway, har nämligen säkrat ett lukrativt avtal om att bli delägare i Occidental förutsatt att Anadarko-köpet blir av. Buffetts förmånliga villkor med Occidental uppges ha upprört många av de existerande ägarna i bolaget. 

Icahn har tidigare kritiserat Buffett för kompensationer inom Coca-Cola.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.