Kepler sätter köp på Investor: ”Höjer vårt värde på Patricia Industries med 14 miljarder”

Kepler Chevreux upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen för investmentbolaget Investor till 260 kronor, från tidigare 245 kronor efter kapitalmarknadsdagen som hölls i fredags.
Kepler sätter köp på Investor: ”Höjer vårt värde på Patricia Industries med 14 miljarder” - Namnlös design (33)
Christian Cederholm är tillträdande VD för Investor. Foto: Investor och TT

Det framgår av en dagsfärsk analys.

Kepler anser att kapitalmarknadsdagen var ytterligare en bekräftelse på bolagets starka ställning och konstaterar att 2023 kommer att bli det 13:e året i rad då Investors aktie har överträffat den svenska aktiemarknaden. Drivkraften bakom utvecklingen är Investors fokus på högkvalitativa företag i sin noterade portfölj samt de onoterade bolagen i Patricia Industries.

”Vi höjer vårt värde på Patricia Industries med 14 miljarder kronor (7 procent) för att reflektera en stark utveckling i jämförelsegruppen. Efter våra revideringar handlas aktien med en rabatt på 17,9 procent (vårt värde) och 12,5 procent (Investors värde)”, skriver Kepler Cheuvreux.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.