Kinberg Batra fortsatt emot att trappa ned ränteavdragen

Moderaternas nya partiordförande Anna Kinberg Batra är fortsatt emot att trappa ned ränteavdragen för att kyla av bostadsmarknaden.

Det framgår vid Nordnet Live i Stockholm.

Bolånetagare som har räknat på bolånekostnaderna förtjänar förutsebara regler, framhåller hon.

Samtidigt bör man inte strama åt svensk ekonomi för mycket, anser Kinberg Batra som även sätter frågetecken för vad regeringen skulle använda den positiva statsfinansiella effekten av nedtrappade ränteavdrag till.

Sverige är internationellt sett starkt ekonomiskt, säger hon vidare. Sverige är det enda EU-land som har lägre statsskuld nu än före krisen och det är flera hundratusen fler som arbetar, framhåller Kinberg Batra.

“Vi lämnade över en ekonomi som hade utvecklats åt rätt håll”, resonerar hon.

Anna Kinberg Batra vill inte svartmåla Sverige, vilket hon menar att finansminister Magdalena Andersson har gjort. Moderatledaren menar att det vore fel att hävda att regeringsskiftet kommer att leda till att jobben nu kommer att försvinna – jobben kommer däremot att växa mindre snabbt, förutspår hon.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.